Lukács László a kormánynak: Önök biankócsekkre idehozzák ezeket a mérgező akkugyárakat!

Lukács László a kormánynak: Önök biankócsekkre idehozzák ezeket a mérgező akkugyárakat!

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője azzal kapcsolatban szólalt fel hétfőn a parlamentben, hogy múlt héten Magyarországra látogatott a Kínai Kommunista Párt vezetője. Szerinte ez aggodalomra ad okot, mert Kína tulajdonképpen egy antidemokratikus megfigyelőállam, ahol mindent kontroll alatt tartanak, és kínai törvények lábbal tiporják az emberi jogokat. Az ellenzéki képviselő példaként Tibet, Tajvan és az ujgurok helyzetét említette.

Az ellenzéki képviselő emlékeztetett, hogy a kommunista Kína nemrég kínai rendőröket küldött hazánkba papíron azért, hogy a kínai turistákat felügyeljék, de Lukács László szerint valójában tisztázatlan okokból.

Az viszont különösen érdekes, hogy a magát kereszténynek mondó Fidesz-kormány nem kérte számon a keresztényüldözésekről hírhedt Kínát

– mutatott rá Lukács László.

Hozzátette: Kínában 2012 óta, amióta a mostani elnök hatalmon van, lényegében folyamatosan erősödött, az elmúlt öt évben soha nem látott mértékre emelkedett a keresztényüldözés. A Jobbik-Konzervatívok ezt elfogadhatatlannak tartja, és a párt álláspontja szerint elsőként ezt kellett volna számon kérni a kínai elnökön

A jobbikos politikus azt is nehezményezte, hogy az Orbán-kormány hallgatott arról, hogy miben állapodtak meg a Kínai Kommunista Párt vezetőjével, és azt a kínai sajtóból kellett megtudnia a magyar közvéleménynek. Szerinte még így is bőven maradtak kérdések.

Az atomenergetikai megállapodásnál azért hadd kérdezzem me, hogy ugye nem arról van szó, hogy a Tisza mentén fognak atomerőművet létesíteni?

– fejezte ki Lukács László aggodalmát, hogy a paksi orosz atomerőmű után egy kínai atomerőművet fognak telepíteni a Tisza mellé.

Hírdetés

A veszélyes üzemek kapcsán felmerült az akkumulátorgyárak kérdése is. A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője szerint a kormány egy olyan technológiára építi Magyarország jövőjét, ami egyáltalán nem biztos, hogy időtálló lesz az elektromobilitás fejlődésében.

Biankó csekkre idehozzák ezeket a mérgező akkugyárakat. Ezek a mérgező akkugyárak pedig mágnesként vonzzák ide a migránsmunkásokat, akik tovább rontják a magyar bérszínvonalat.

Lukács László szerint ezért van az, hogy a magyar emberek kénytelenek Nyugat-Európába menni, ha tisztességesen meg akarnak élni. A Jobbik-Konzervatívoknak határozott álláspontja az, hogy a belső tartalékainkat kell felhasználni, ezért az államnak azokat a kis- és középvállalkozásokat kellene segítenie, akik magyar embereket alkalmaznak, nem „az összeszerelő üzemeket, akik a modernkori rabszolgaságba taszítják az embereket” – szögezte le az ellenzéki képviselő.

A Kína és Tajvan közötti konfliktusra utalva Lukács László felvetette, hogy Kína szövetségeseként megint egy háborús ország pártjára állhat, mint ahogy tették Putyin Oroszországával is.

A szájrapuszi, amit most a kínai elnökkel önök váltottak nem segíti Magyarország jó nemzetközi megítélését és diplomáciai helyzetét

– jelentette ki a jobbikos politikus.

Hangsúlyozta: Világossá kell tenni, hogy Magyarországnak elsődleges érdeke, hogy az orosz és a kínai ilyen hatalmi erőtértől távol maradjon, nem szabad ezt a szoros ölelést tovább folytatni. Szerinte helyre kell állítani Magyarország nyugati orientációját, amely mind politikai, mind gazdasági értelemben hasznos nekünk. „Nekünk Európában a helyünk, és Európával kell új alapokra helyezve szövetséget kötni, és nem a kínai és az orosz diktátorok kegyét kell keresni” – szögezte le Lukács László

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »