LMP: a Fidesz csak szavakban képviseli a nemzeti érdekeket

Az LMP frakcióvezetője szerint a Fidesz csak szavakban képviseli a nemzeti érdekek érvényesítését és a nemzeti szuverenitás védelmét.

Keresztes László Lóránt csütörtöki online sajtótájékoztatóján hiteltelennek és álságosnak nevezte, amit Orbán Viktor és a Fidesz az uniós reformról folytatott vitában képvisel, hozzátéve, hogy az elmúlt tizenegy évben történtek óriási károkat okoztak az országnak.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: a kormány száz- és ezermilliárdos szerződéseket köt, amelyek kínai vagy orosz érdekeket szolgálnak, magyart viszont nem, a miniszterelnök pedig „rendszerint olyan keleti diktátorokkal barátkozik, akik nem a keresztény Európa barátai”.

Keresztes László Lóránt szerint a Fidesz-kormányzat 2010 óta képtelen volt érdemben felzárkóztatni a legnehezebb helyzetben lévő hazai régiókat, ezért többük most az unió húsz legszegényebbje közé tartozik, számos periférikus területen pedig semmilyen előrelépés nem történt az alapvető közszolgáltatások fejlesztésében.

Hírdetés

Egészen súlyos botrányok sorozata jellemzi az európai uniós források felhasználását, és mára történelmi szintet ért el a korrupció – fogalmazott.

Az LMP frakcióvezetője kifogásolta azt is, hogy a kormányzatnak nem sikerült megállítania a tisztességes megélhetésüket külföldön kereső több százezer magyar elköltözését.

Az ellenzéki politikus kiemelte: alapvető változásokra szorul az EU, de „nem több, hanem jobb unióra van szükség”.

Keresztes László Lóránt szerint nem egy „megvalósíthatatlan és értelmezhetetlen” Európai Egyesült Államokra van szükség, hanem egy olyan közösségre, ahol mindenki a szülőföldjén boldogulhat, ahol a profitérdekekkel szemben megvédik a munkavállalói jogokat és a természetet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »