Lemorzsolódik a Za ľudí? – Nő a feszültség Remišová és Kolíková között

Lemorzsolódik a Za ľudí? – Nő a feszültség Remišová és Kolíková között

Bárhogy is végződik a kormányválság, nagyon úgy fest, hogy a legkisebb kormánypárt még kisebb lesz. Az Aktuality.sk beszámolója szerint a konzervatívabb szárnyat képviselő Veronika Remišová pártelnök-kormányfő-helyettes és a liberális vonalat vezető Mária Kolíková igazságügyi miniszter között egyre nagyobb a feszültség.

Már az nagyon beszédes volt, hogy Richard Sulík Kolíkovát akarta magával vinni a Zuzana Čaputovával megbeszélt találkozóra a hét elején. Kolíková később sokkal radikálisabban beszélt Igor Matovič távozásának szükségességéről. A legnagyobb különbséget mégis az mutatta meg, hogy míg Kolíková csak Matovičról beszél, addig Remišová Sulík távozását is személyes feltételének tekinti.

Hírdetés

Remišová ráadásul  az Aktuality.sk-nak szerdán közvetve utalt rá, hogy Kolíková (mint egykori most-hidas igazságügyi államtitkár) nem harcolt a smeres kormányok ellen, és “kevésbé radikálisan” nézi az előrehozott választások következményeit.

Kolíková nem viselte túl jól a kritikát, és kifakadta Remišovára, azzal védekezve, hogy sosem volt a Robert Fico vagy Peter Pellegirni kormányának tagja, mert “csak” államtitkár volt, és nem volt tagja a Most-Hídnak.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »