Különleges torták Gilpert Beatrixtól és diplomaátadó a Rákóczi Főiskola Szakgimnázumában: július 10-11-i hírösszefoglaló

Különleges torták Gilpert Beatrixtól és diplomaátadó a Rákóczi Főiskola Szakgimnázumában: július 10-11-i hírösszefoglaló

Különleges torták Gilpert Beatrixtól – Az alkotás szabadsága; Diplomaátadó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnázumában – Nyomot hagyni magunk után; Több szlovák határátkelőn tüntettek a határátlépés szigorításai ellen; EMA: a Pfizer és a Moderna oltóanyagok egyik mellékhatása lehet a szívizom- illetve a szívhártyagyulladás; Antal Diána, a sokoldalú zenepedagógus – „A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér”. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 10-11-én.

Különleges torták Gilpert Beatrixtól – Az alkotás szabadsága

A beregszászi Gilpert Beatrix nyolc évvel ezelőttig nem is gondolt arra, hogy cukrász legyen, ma pedig igazi különlegességek kerülnek ki kezei közül. Kérhetők tőle kicsiknek mesefigurával, nagyobbaknak elegáns gyöngyökkel, vagy a férfiaknak autómárkával ellátott dekorációk, ő legjobb tudása szerint teljesíti a kívánságokat. Vele beszélgettünk tervekről, kihívásokról.

Hírdetés

Egy jó szakma felér egy diplomával, szokták mondani. S ha egy, a munkaerőpiacon keresett szakmához diploma is társul, az már fél siker – a másik felét szorgalmas kitartó munkával kell elérni. Ehhez próbál hozzájárulni a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnázuma is, melynek idei tanévzáró ünnepségén 66 fiatal vehette át diplomáját.

Több szlovákiai határátkelőn tartottak tüntetéseket, illetve forgalomlassító vagy az áthaladást ideiglenesen akadályozó akciókat pénteken a reggeltől hatályba lépett – a Szlovákiába érkezőkre és az országba hazatérőkre vonatkozó – szigorítások ellen tiltakozva.  A tiltakozók ugyanakkor sajtójelentések szerint több helyszínen jelezték, hogy a következő napokban folytatni készülnek a tiltakozó akcióikat.

A BioNTech/Pfizer és a Moderna gyógyszergyártó vállalatok koronavírus elleni vakcinájának ritkán előforduló mellékhatása lehet a szívizom és a szívhártyagyulladás, a két megbetegedést fel kell tüntetni a termékinformációban, és felhívni az egészségügyi szakemberek figyelmét a kockázatra – tájékoztatott pénteken az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

Antal Diána már gyermekkorától szerelmese a zenének. Zeneoktatói munkája mellett színházi előadások zongorakísérőjeként is tevékenykedik. Munkájával, elhivatottságával kapcsolatban Kazinczyval együtt vallja: „Jót s jól. Ebben áll a nagy titok…”


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »