Külföldön dolgoztatták prostituáltként a fiatal nőt

Külföldön dolgoztatták prostituáltként a fiatal nőt

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három vádlott ellen, akik egy fiatal nőt Németországba vittek azért, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtson.

A vádlottak közül ketten élettársi kapcsolatban állnak, míg harmadik társuk közeli ismerősük. A két nő a bűncselekmény elkövetését megelőzően prostituáltként dolgozott Németországban.

Hírdetés

Az élettársi kapcsolatban élő vádlottak 2019. február 23-án, Berettyóújfaluban megismerkedtek az egyik sértettel. Miután tudomást szereztek a megélhetési gondjairól, felajánlották neki a segítségüket és rávették, hogy külföldön prostituáltként dolgozzon.

Mivel az egyik vádlottnak már kiterjedt kapcsolatrendszere volt egy németországi városban, megállapodott egy további sértettel abban, hogy a szexuális szolgáltatással megkeresett pénzt megtarthatja magának, csak a németországi lakásbérleti díjának ráeső részét kellett kifizetnie.

2019. február 25-én a sértettek, a vádlottak közül a férfi és a kapcsolatokkal rendelkező nő kiutaztak egy németországi városba, ahol a nő néhány napra kibérelt egy lakást. A nő a két sértettről fotókat készített, majd azokat egy internetes oldalra feltöltötte. A hirdetésékre jelentkező férfiakkal ő maga állapodott meg és vette át tőlük a pénzt is. 

A berettyóújfalui sértett hat napon keresztül nyújtott pénzért szexuális szolgáltatást, legalább 1800 eurót keresett, amelyből azonban semmit sem kapott, a pénzen a férfi és a lakást bérlő nő osztozott.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség mindhárom vádlott ellen emberkereskedelem bűntette, továbbá a harmadik vádlott ellen prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »