Külföldi katonai kiképzők ellen hajtottak végre merényletet Mogadishuban, halálos áldozatok

Külföldi katonai kiképzők ellen követtek el merényletet a szomáliai fővárosban, Mogadishuban szombat éjjel, a terrorakciónak tizennyolc halálos áldozata és huszonnyolc sebesültje van – közölte a szomáliai hadsereg.

A terrortámadásban az Egyesült Arab Emírségek legalább hat katonai kiképzője vesztette életét, köztük egy magas rangú katonai szakértő is.

A tájékoztatás szerint egy egyenruhás férfi nyitott tüzet az emírségekbeli és szomáliai kiképzőkre. Az előzetes nyomozási eredmények szerint az al-Shabaab helyi terrorszervezet egyik tagjáról van szó, aki magát újoncnak kiadva szivárgott be a kiképzőközpontba. A dzsihadisták rádióadójukon jelentkeztek is a merénylet elkövetőjeként, mondván, hogy külföldi zsoldosokkal végeztek.

Hírdetés

A támadást követően Mogadishu nagy részén kijárási tilalmat rendeltek el. Haszán Sejk Mohamud szomáliai elnök barbár merényletről beszélt, és vizsgálatot rendelt el.

Az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező kabinet hatalmát, és az iszlám radikális értelmezésen alapuló jogrendet (saríát) vezessen be Szomáliában.

Az al-Shabaab főként Szomália déli részén aktív, de nem ritka, hogy a környező államokban is hajt végre támadásokat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »