„Krisztusi kor” – Immár 33. alkalommal rendezték meg a Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábort

Augusztus 4. és 11. között harmincharmadik alkalommal tartották meg a Móricgát és Bugac között fekvő Hittanyán a Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábort, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye évről évre megrendezett ifjúsági programját. Az alábbiakban Finta József általános érseki helynök, táborvezető beszámolóját olvashatják.

Táborunk „krisztusi korba” lépett. Ez a tény arra sarkallt minket, hogy – elsősorban önmagunknak – feltegyük a kérdést: hogyan lehet krisztusivá tenni a korunkat? Hogyan lehet Jézust jelenvalóvá tenni az emberek között a 21. század első felében? A lezajlott előadások, csoportbeszélgetések, közösségi alkalmak ebben igyekeztek segítséget nyújtani a mintegy kétszáz jelen lévő fiatalnak.

Vendégünk volt ebben az évben Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és Varga László kaposvári megyéspüspök; Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát; Török Csaba egyetemi tanár, plébániai kormányzó; Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke; Farkas István piarista szerzetes, valamint főegyházmegyénk több papja, szerzetese, világi szakembere.

Hírdetés

A részt vevő fiatalok, gyerekek nagyon jól érezték magukat, sokat gazdagodtak mind lelki, mind közösségi értelemben. Már most készülődnek a jövő évi táborba, amelyre terveink szerint 2025. augusztus 3. és 10. között kerül sor.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »