Körülbelül 10 ezer embert várnak vízkeresztkor Konstanca kikötőjébe

Körülbelül 10 ezer embert várnak vízkeresztkor Konstanca kikötőjébe

Mintegy tízezer embert várnak a vízkereszti misére Konstanca Tomis nevű kikötőjébe. Teodosie, Tomis (Konstanca) érseke azt nyilatkozta hétfőn az esemény kapcsán, hogy „ha elbújunk az ünnepek idején, az azt jelenti, azt akarjuk, hogy a betegség győzedelmeskedjen”.
Teodosie érsek hétfőn közölte, hogy, mint minden évben, idén is megtartják kedden-szerdán vízkereszt ünnepét, mivel az ünnepeknek le kell győzniük a járványt.

„Ha elrejtőzünk az ünnepek elől, az azt jelenti, hogy azt akarjuk, hogy a betegség győzedelmeskedjen felettünk.

– mondta Tomis érseke. – Körmenetet tartunk Tomis kikötőben, ami nagyon tágas, így az emberek nem lesznek összezsúfolva. Megadjuk nekik az összes utasítást, valamint felkérem a csendőrséget és a rendőrséget, hogy vegyenek részt az eseményen, hogy legyenek az emberek között, felügyelve a szabályok betartását, hogy mi tarthassuk meg a misét, mint minden évben, mivel a misék nem változnak járvány idején sem, ugyanolyanok maradnak”

Hírdetés

Teodosie érsek bejelentette, hogy kedden, vízkereszt előestéjén a szentmise negyed hatkor kezdődik majd, és a papok már negyed nyolckor kint lesznek a víz megszentelésénél, hogy nyolc órakor kezdődhessen is annak a szenteltvíznek a palackozása, amelyet a hívek másnap, január 6-án kapnak meg.

Az érsekség csaknem 120 ezer palackot készített elő szenteltvíznek.

Az egyházi elöljáró azt is elmondta, hogy a konstancai papok idén is ellátogatnak a hívek otthonaiba is, az egyetlen különbség a korábbi évekhez képest a kötelező maszk- és kesztyűviselés lesz. A keresztek tengerbe dobásának hagyománya sem marad el a járvány miatt, ám az esemény most nem a konstancai kaszinó sétányánál, hanem Tomis kikötőjében zajlik majd.

Teodosie érsek – aki koronavírus járvány kezdete óta többször is szembement a kormány járványügyi intézkedéseivel – bírálóinak azt üzente, hogy:


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »