Közösségi központ az ipolyviskiek szolgálatában

Közösségi központ az ipolyviskiek szolgálatában

Május 17-én adták át a kialakított közösségi központot Ipolyvisken. Az átadott szociális intézmény az ipolyviski lakosság több rétegét szolgálja. A falu tulajdonában lévő telken pályázati támogatásból épült fel a létesítmény.

„Három pályázati forrásból valósult meg a közösségi központ” – kezdte portálunk tájékoztatását Antal-Nyustin Ágnes, Ipolyvisk polgármestere.

Az épületre a belügyminisztériumon keresztül az emberi erőforrás operációs programból szerezték meg a támogatást. Az elnyert összeg megközelítette a háromszázezer eurót. Emellett a kormányhivataltól is kaptak támogatást a közösségi központ berendezésére.  A harmadik pályázat jelenleg is zajlik, ezen belül kaptak támogatást a három szakképzett alkalmazott bérezésére.

Az intézmény a szociálisan hátrányos helyzetű rétegeket támogatja. Programokat biztosít számukra s a különböző problémáikra segít megoldást találni az egyes tevékenységek által.

Hírdetés

A közel kétszázötven négyzetméter alapterületű épület több helyiségből áll: konyha, mosoda, szociális helyiségek, klubhelyiségek, közösségi terem. Egy nagyobb kert és parkoló is tartozik az ingatlanhoz.

„A közösségi központunk kiemelt figyelmet fordít a falu ifjúságára – jegyezte meg a polgármester. Részükre délutáni foglalkozásokkal, programokkal készülnek. A foglalkozások részét képezik akár az oktató-nevelői feladatok, az iskolai felzárkóztatást is beleértve. A kisgyerekekre is gondoltak, segítik a leendő óvodások, avagy kisiskolások integrálását, iskolai előkészítő foglalkozásaik által.  Tanfolyamok, továbbképzések szintúgy a program részét képezik.

Már elindult pár program, a következő hónapokban fokozatosan bővül majd a foglalkozások száma. Egyes programok kidolgozása jelenleg is zajlik, az intézmény munkatársai most térképezik fel a lakosság igényeit – magyarázta Antal-Nyustin Ágnes.

A  Lévai járás több településen működik már ilyen szociális intézmény. S most már az ipolyviskiek számára is elérhetőek a szolgáltatások, oldva a meglévő problémákat és erősítve a közösségeket.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »