Korčok vitára hívta Pellegrinit a Btk. módosításáról

Korčok vitára hívta Pellegrinit a Btk. módosításáról

Ivan Korčok civil államfőjelölt vitára hívta Peter Pellegrinit (Hlas-SD) a Btk. módosításáról – ezt csütörtöki, besztercebányai sajtótájékoztatóján jelentette be. Válaszul Pellegrini leszögezte, nem kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a Btk. módosítása az elnökválasztási kampány első számú témájává váljon.

„Úgy vélem, nagyon fontos külön vitát is folytatni arról, milyen változtatásokat hoz a Btk. módosítása. Nagyon komoly változásokról van szó, és úgy vélem, a nyilvánosságnak tisztában kellene lennie az államjelöltek véleményével” – hangsúlyozta Korčok.

Hozzátette, egyetért a szakmai közeg módosítási folyamattal kapcsolatos kifogásaival, ráadásul szerinte az emberek nem akarják, hogy enyhébb büntetéseket kapjanak a tolvajok és a korrupciós bűncselekmények elkövetői, és hogy rövidebb legyen a bűncselekmények elévülési ideje, „amit házelnökként Pellegrini igyekszik átnyomni a parlamenten”.

Hírdetés

„Azért is fontos ez a felhívás, mert közelegnek az államfőválasztási vitaműsorok, de azokon számos más téma szorítja majd háttérbe ezt a kérdést” – tette hozzá Korčok azzal, hogy ha a vita során Pellegrini meggyőzi őt a Btk.-módosítás szükségességéről, akkor elnézést kér tőle a nyilatkozataiért.

Pellegrini szerint egy államfőnek széles körű elképzeléseket kellene felvázolnia, nem pedig egy parlamenti törvénymódosításra összpontosítani, ezért nem kíván részt venni az ellenzék igyekezetében, hogy a Btk. módosítása az elnökválasztási kampány központi témájává váljon.

„Peter Pellegrini meggyőződése szerint az embereknek teljesen más valós problémáik vannak, mint egy törvénymódosításról szóló végtelen vita, ilyen például, hogy hogyan segíti az állam a lakosságot, a méltó életkörülmények mindenki számára, illetve a társadalom megnyugtatása” – közölte a TASR hírügynökséggel Patrícia Medveď Macíková, a Hlas-SD szóvivője.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »