Kirabolta „szesztestvérét”

Kirabolta „szesztestvérét”

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette miatt, aki közös italozás után felajánlotta a sértettnek, hogy hazakíséri, azonban útközben földre lökte és nadrágzsebéből elvette a pénztárcáját.

Hírdetés

A vádlott 2024. február elején, az esti órákban, lakóhelyén, egy borsodi kisvárosban összetalálkozott két férfi ismerősével. Majd egyikük lakására mentek, alkoholt fogyasztottak és valamennyien leittasodtak. A sértett férfi a távozása előtt elővette a pénztárcáját, hogy ellenőrizze mennyi pénze maradt. A vádlott ezt kifigyelte és  meglátta, hogy a sértettnél 12 000  forint készpénz van. Azért, hogy a pénzt megszerezze, felajánlotta, hogy hazakíséri a sértettet. 

A hajnali órákban, amikor a sértett férfi utcájába érkeztek, a vádlott szemben állva a férfival, a mellkasánál fogva földre lökte, a ruházatát átkutatta és a nadrágzsebéből elvette a sértett pénztárcáját, amiből kivette a 12 000 forintot majd a helyszínről távozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »