Kassán is több ezren emlékeztek meg a hat éve meggyilkolt Kuciakról és jegyeséről (FOTÓK)

Kassán is több ezren emlékeztek meg a hat éve meggyilkolt Kuciakról és jegyeséről (FOTÓK)

Kassán is több ezren emlékeztek meg a hat éve meggyilkolt Kuciakról és jegyeséről (FOTÓK) Mészáros Richárd2024. 02. 21., sze – 19:52

Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának hatodik évfordulóján az előző évek szokásai szerint ma este is több ezren gyűltek egybe a Fő utcai sétány déli végénél található Alsó kapunál, hogy leróják tiszteletüket a 2018-ban meggyilkolt fiatal jegyes pár előtt, illetve hogy ezzel egyidőben ismét hangot adjanak egyet nem értésüknek a Fico-kormány cselekedeteit illetően.

Hírdetés

A legalább kétezer fős tömeg először egy perc néma csenddel kezdte a megemlékezést, de a későbbiekben, egy-egy felszólaló beszéde közben többször is Ficót, Pellegrinit és más, hatalmon lévő politikusokat bírálták.

Beszédet mondott Ján Gálik, a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom tagja, a megemlékezés főszervezője, Tomáš Straka költő-író, Scarlett Langová diáklány, Jana Wernerová színésznő, Anton Kantor, a Tisztességes Szlovákiáért tagja, Dušan Karolyi újságíró, Śošana Chovan, a Tisztességes Szlovákiáért tagja, a nemzeti himnuszt pedig Ladislava Máničková énekelte. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »