Karácsony Gergely Vitézy Dávidról egy kiszivárgott hangfelvételen: lapáttal fogjuk agyonverni

Karácsony Gergely Vitézy Dávidról egy kiszivárgott hangfelvételen: lapáttal fogjuk agyonverni

Karácsony Gergely egy hangfelvételen többek között arról beszél, hogy ha Vitézy Dávid elindul a főpolgármester-választáson, „lapáttal fogjuk agyonverni”. A főpolgármester szerint jogellenesen lehallgatták, Vitézy Dávid is reagált.

Szombat óta elérhető egy hangfelvétel az interneten, amelyen Karácsony Gergely budapesti főpolgármester beszél politikai ügyekről több helyen, több időpontban. Az egyik részleten főpolgármester-jelölti kihívójáról, Vitézy Dávidról esik szó. „Én azon gondolkodom, hogy a Vitézyvel beszélek, ezt el kéne mondani, hogy ezt ő vállalja, akkor… akkor… én lapáttal fogjuk agyonverni” – mondja Karácsony Gergely egy ponton, majd így fogalmaz: „Olyan szinten hiú, hogy ez elképesztő. Ezért gondolom azt, hogy szerintem nagyon rosszul fogja viselni ezt a kampányt. És lehet, hogy ezt az orrára kéne kötni, hogy nem akarom megzsarolni, de na, mi lapáttal fogjuk verni.”

Karácsony Gergely a hanganyagban arról is beszélt, hogy „a DK-t azzal kell bizonytalanságban tartani, hogy ezt a Momentummal kötött szövetséget nyitva tartjuk, az LMP-t meg azzal kell frusztrálni, hogy ezt bezárjuk”. Hozzátette, „ez nyilván az olyan típusú – hogy mondjam – füllentők, mint én, ezt nagyon szívesen eljátssza ezt a szerepet, hogy egyiknek ezt mondom, a másiknak azt mondom”.

A Budapesti Lakógyűlés nevű online véleményfelmérésről pedig azt mondta, „az én főpolgármesteri működésem legsikeresebb projektje, tulajdonképpen a Fidesz fegyverét adaptáltuk”. Hozzátette, „ez nem ugyanolyan, mint a Nemzeti Konzultáció”, de „én irányítok kérdéseket”, és ha a többség mögötte lesz, és felmutatja, az voltaképp ugyanaz.

Hírdetés

Karácsony Gergely a Telex választási értékelő műsorában kifejtette véleményét a hangfelvételről. Azt mondta, úgy gondolja, ő hallható a felvételen, de most hallotta először ezeket, de szerinte az elhangzottak jelentősége „tízes skálán egyes”. Arról is beszélt, hogy ezek a beszélgetések nagyon különböző helyzetekben történtek, „ezek között akár évek is eltelhettek”.

Szerinte az egész ügy lényege, hogy Magyarország legfontosabb közvetlenül választott tisztviselőjét folyamatosan, szisztematikusan lehallgatják, mert olyan emberekkel beszélgetett, akik biztosan nem rögzítették a szavait.

A Telex kérdésére azt mondta, nem tesz feljelentést, mert „minek, ki fogja kivizsgálni?” Hozzátette, nincs arra ideje, hogy Polt Péternek leveleket írogasson, a propaganda pedig azt fogja hazudni, ez belső szivárogtatás.

A „füllentős” részről azt mondta, egy politikus a barátai között szokott mondani „költői túlzásokat”. Ezek azért derülnek ki olykor, mert „a Rogán Antal vezette titkosszolgálat vagy ahhoz hasonló magánszolgálatok folyamatosan lehallgatnak”. Azt is elmondta, nem tud garanciát vállalni minden mondatára, amit a barátaival beszél, csak arra, hogy nem hozott olyan döntést, ami a közérdeket alárendelte volna a magánérdeknek. „Nyilván én egy nagypofájú gyerek vagyok, politikus vagyok, ez egy munkaköri ártalom” – tette hozzá.

Vitézy Dávid már reagált is a hangfelvételre a Facebookon. „Karácsony Gergely mai interjújában a Telex által lejátszott hangfelvételen azt mondja, hogy lapáttal fogja szétverni a fejem ebben a kampányban. Az erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett – mint mindig.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »