Karácsony Gergely visszalépését vizionálja Vitézy Dávid, de Magyar Péternek is odaszólt

Karácsony Gergely visszalépését vizionálja Vitézy Dávid, de Magyar Péternek is odaszólt

Vitézy Dávid a Szabad Európa Rádióban beszélt terveiről, elképzeléseiről, és a többi között arról, hogy Karácsony Gergely akár vissza is léphet.

A műsorban elhangzottakat az Index foglalta össze. Eszerint a közlekedési és városmobilitási szakértő úgy látja, hogy a Fidesz nem tudja megnyerni a júniusi főpolgármester-választást, de Vitézy Dávid (Karácsonnyal ellentétben) nem számol azzal a forgatókönyvvel, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen.

Mint mondta, „ebben a hármas mezőnyben a váratlan visszalépésekben a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van”. Vitézy Dávid felidézte, hogy Karácsony Gergely a 2022-es választásoknál „a teljes ellenzéki szavazótábort cserbenhagyva” lépett vissza Márki-Zay Péter javára.

Hírdetés

Megjegyezte, a főpolgármesternek el kellene döntenie, hogy a budapestiek többségének vagy Gyurcsány Ferencnek szeretne megfelelni. Szerinte Karácsony Gergely a 2026-os országgyűlési választáson is újra indul miniszterelnök-jelöltként.

Vitézy Dávid szerint sem részéről, és tudomása szerint az LMP részéről sem volt kapcsolatteremtési szándék Magyar Péter felé.

Magyar Péterről annyit mondott, hogy nem kérte a támogatását, „nem működünk ilyen tekintetben semmilyen formában együtt, nem is ismerem őt személyesen” – fejtette ki Vitézy Dávid, aki amúgy választóként, számít Magyar Péter szavazatára is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »