Iowa kormányzója egyszerűen feloldotta a főbb járványügyi korlátozásokat

Iowa kormányzója egyszerűen feloldotta a főbb járványügyi korlátozásokat

Iowa kormányzója feloldotta a koronavírus-járvány terjedése elleni maszkkötelezettséget és a "biztonságos távolságtartási" szabályt anélkül, hogy ezt előzetesen megbeszélte volna egészségügyi szakemberekkel – adta hírül az AP amerikai hírügynökség hétfőn.

A republikánus párti Kim Reynolds enyhítései vasárnaptól érvényesek. A kormányzó feloldotta az éttermeket, bárokat érintő létszámkorlátozást is, holott Iowában változatlanul magas a fertőzési ráta, ráadásul a tagállam oltási téren az utolsó. A szövetségi kormánytól eddig több mint félmillió adag vakcinát kapott, de csak 330 ezret adott be a lakosságnak.

Hírdetés

Hétfőn a Fehér Ház koronavírusügyi csapata arra intett, hogy a tagállamoknak még nem szabadna enyhíteniük a korlátozásokon, mivel új vírusváltozatok jelentek meg, amelyek agresszívabban fertőznek.

Joe Biden személyzeti főnöke, a zsidó Ronald Klain a kormányzó lépésére reagálva Twitter-bejegyzésben azt írta, hogy száz nap maszkhordás a járványgörbe leszorításáért talán nem túl nagy kérés.

Az AP megjegyezte: Reynolds Donald Trump korábbi elnök állhatatos híve, és adományokat kérő üzeneteiben a minap úgy fogalmazott, hogy "az erős, konzervatív kormányzók adják az utolsó védelmi vonalat Joe Biden (jelenlegi elnök) rendeletei ellen".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »