Hőség – LMP: a kormány sorra szembemegy a nemzeti érdekkel

Az LMP szerint nincs annál veszélyesebb, mint amikor egy kormány magát nemzetinek hazudja, de sorra olyan döntéseket hoz, amelyek szembemennek a magyar nemzeti érdekekkel – mondta az ellenzéki párt frakcióvezetője szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Keresztes László Lóránt úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mostanában ismét előszeretettel hívja magát szabadságharcosnak, miközben „bármikor kész olyan döntést hozni, amely szembemegy a magyar emberek érdekeivel”.

Hírdetés

„Azt is tapasztalhattuk, hogy a Fidesz-közeli szervezetek ismét békemenetet hirdettek deklaráltan a nemzeti szuverenitás védelmében, miközben éppen a Fidesz és a KDNP volt az, amely bebizonyította, hogy politikájában bármikor kész kiszolgálni akár az orosz, akár a kínai érdekeket” – fejtette ki.

Kiemelte, egy nemzeti kormány nem teheti meg, hogy az adófizetők 550 milliárd forintjából kínai elitegyetemet épít Budapesten, miközben a magyar egyetemeket politikai irányítás alá helyezi, és nem adja meg nekik az ígért fejlesztési forrásokat.

Keresztes László Lóránt beszélt arról is, hogy sem a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, sem a teljes magyar autópálya-hálózat koncesszióba adását nem tartják indokolhatónak a nemzeti érdek szempontjából.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »