Hogyan láttuk az ukrajnai konfliktus elmúlt két évét

Hogyan láttuk az ukrajnai konfliktus elmúlt két évét

Az Ukrajna keleti – többségében oroszok lakta – részén már évek óta kisebb-nagyobb intenzitással – a helyi szakadárok és az ukrán hadsereg között – zajló fegyveres konfliktus tetőzéseként Oroszország ma két éve kezdte el úgynevezett különleges katonai műveletét Ukrajnában. Ez a dátum mára leginkább az „orosz-ukrán háború” kezdete néven véste be magát a köztudatba, holott hivatalos hadüzenet híján elvben nem lehet háborúnak nevezni a konfliktust, amelynek áldozatait mára becslések szerint százezrekben lehet mérni. Alábbi összeállításunkban az elmúlt két év történéseit elevenítjük fel, időrendi sorrendben, néhány, az elmúlt két évben megjelent írásunk, videónk segítségével.

 

Mi lehet Putyin stratégiai célja? Meddig mennek el az oroszok?

Nagyító 2022. február 24., 18:10 Mi lehet Putyin stratégiai célja? Meddig mennek el az oroszok? – VIDEÓ Ki tehető felelőssé a konfliktusért? El lehet egyáltalán dönteni egy háborúról, kinek van igaza? 

 

 

Mi újság az orosz-ukrán háború déli frontján? Állítólag zajlik az ellentámadás, csak nem látjuk

Hogy is van ez? 2022. augusztus 14., 15:36 Mi újság az orosz-ukrán háború déli frontján? Állítólag zajlik az ellentámadás, csak nem látjuk Herszon városa stratégiai fontosságú a Krím ivóvízellátása szempontjából, illetve fontos pozíció a Dnyeper nyugati partján.

 

 

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő: Az ukránok veszíteni fognak, s velük együtt Európa is!

Interjú 2022. augusztus 16., 18:39 Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő: Az ukránok veszíteni fognak, s velük együtt Európa is! „Az ipari alapokban mutatkozó különbségek miatt az ukránoknak nincs esélyük a győzelemre. Ezen érdemben nem változtatnak a Nyugatról csordogáló fegyverszállítmányok.”

 

 

Robert C. Castel: Elhittük, hogy véget ért a történelem, de ez nyilvánvalóan mese

Konzervatív Esték 2022. december 9., 18:01 Robert C. Castel: Elhittük, hogy véget ért a történelem, de ez nyilvánvalóan mese – VIDEÓ A Ma7 médiacsalád Konzervatív Esték című beszélgetéssorozatának első vendége Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő volt Komáromban.

Hírdetés

 

 

Az Ukrajnának szánt tankok ebben a mennyiségben inkább a morált erősítik, semmint a harcértéket

 

 

Konzervatív Esték: Új világ küszöbén Demkó Attilával

 

 

Ukrajna az időért küzd, Oroszország az idővel fut versenyt – a háború egy éve

 

 

Bahmut után

 

 

Az orosz-ukrán háború valósága – beszélgetés Demkó Attilával és Jarábik Balázzsal

 

 

A Nyugat a béketárgyalások felé terelné Zelenszkijt. Vagy nem?

 

 

 

Offenzívára várva

 

 

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »