Gyurcsány „olcsó politikának” tartja neje ígérgetéseit

Gyurcsány Ferenc felesége is bejelentkezett a baloldali előválasztás versenyzői közé, és bejelentése nem nélkülözte a már férjétől megszokott költői túlzásokat (vagy férje munkásságából ítélve: hazugságokat) sem. Ingyen gáz, víz, villany, ám erről férjének is megvolt a maga véleménye.

Gyurcsány Ferenc 2008-ban a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy „azt a politikát és azokat a politikusokat, akiknek nagyjából annyi mondanivalójuk van a világról, hogy ne fizessünk 300 forintot orvosért (a népszavazáson megbukott Gyurcsány-féle vizitdíjra gondolt a költő – a szerk.), ne fizessünk a BKV-jegyért, ne fizessünk vízdíjat, mert hát a víz az fontos az embereknek, akik lemennek ilyen »földszintesbe«.

Akik úgy gondolják, hogy a legprimérebb, primitívebb hétköznapi emberi vágyak kielégítése, ez a politika első számú feladata,ezt én egy olcsó politikának gondolom.”

A volt miniszterelnök helyzetértékelése szerint tehát neje „lement földszintesbe”, és olcsó politikának tartja Dobrev ígérgetését.

Hírdetés

A volt miniszterelnök memóriája azonban nemcsak most hagyott ki, hiszen 2018-ban már ő is azzal házalt, szavaival élve „lement földszintesbe”, hogy a víz-, gáz- és villamosenergia-fogyasztást „törvényben garantált emberi joggá kell tenni”.

Bezzeg, amikor pozícióban volt, még egészen máshogy nézett ki a kormányzása.

Néhány éve még „olcsó politika”, ma már „megvalósítandó cél”, mondhatni ígéret, de ekkor az ember fejében akaratlanul felhangzik a túl jól ismert mondat az exminiszterelnök szájából: „Hazudtunk reggel, éjjel meg este!”

S láthatóan e szokásuktól máig nem tudtak megszabadulni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »