Gröhling reméli, hogy a határozat új politikai kultúra kezdetét jelentheti

Gröhling reméli, hogy a határozat új politikai kultúra kezdetét jelentheti

Branislav Gröhling, az SaS elnöke örül, hogy a kormánypárti és az ellenzéki oldal képes volt megállapodni a Robert Fico (Smer-SD) kormányfő elleni merényletet elítélő parlamenti határozat elfogadásában.

Kiemelte a kormánypártok hajlandóságát a határozat szövegével kapcsolatos módosítások elfogadására. A házbizottság ezzel kapcsolatos kedd reggeli ülését nyugodtnak nevezte, kölcsönös bocsánatkérések is elhangzottak. Bízik benne, hogy mindez egy új politikai kultúra kezdetét jelentheti.

„A házbizottsági ülés nyugodt és konstruktív volt” – szögezte le Gröhling. Reméli, hogy

Hírdetés

Azt is nagyra értékeli, hogy a kormányoldal és az ellenzék képes volt megegyezni, dacára annak, hogy elmaradt a Zuzana Čaputová államfő és Peter Pellegrini megválasztott államfő által kezdeményezett kerekasztal.

Szintén pozitívumnak tartja, hogy folytatódik a parlamenti ülés. „A törvényhozásnak működnie kell” – tette hozzá azzal, hogy tárgyilagos, konstruktív, és egyben kritikát is megfogalmazó vitát is lehetséges folytatni a parlamentben. „Ez az időszak arra tanított meg minket, hogy egyes szavakkal óvatosabban kell bánni” – tette hozzá.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »