Gallagher érsek Dél-Koreába látogatott a diplomáciai kapcsolatfelvétel 60. évfordulója alkalmából

Gallagher érsek Dél-Koreába látogatott a diplomáciai kapcsolatfelvétel 60. évfordulója alkalmából

A Szentszék és Dél-Korea közötti diplomáciai kapcsolatok létrejöttének 60. évfordulója alkalmából november 20. és 23. között Dél-Koreába látogatott Paul Richard Gallagher érsek, a Szentszék államközi kapcsolatokért felelős titkára.

A látogatás rávilágított arra, hogy az Egyház figyelmet fordít az ázsiai kontinensre, amely létfontosságú a béke új útjainak megtalálásához a testvérgyilkos háborúk által szétszakított világban.

A koreai miniszterelnökkel és a külügyminiszter-helyettessel folytatott találkozók mellett Gallagher érsek felszólalt az évforduló alkalmából szervezett szimpóziumon. A konferencia témáját Ferenc pápa 2014. augusztusi szöuli útjának vezérgondolata – „Az emlékezet és a remény őrzőinek lenni” – adta. Gallagher érsek informálisan találkozott a diplomáciai testület néhány tagjával is.

Az érsek szentmisét mutatott be az első koreai vértanúk emlékére állított Seosomun kegyhelyen, ahol Szent II. János Pál pápa 1984. május 6-án szentté avatta a 103 koreai mártírt.

Hírdetés

A látogatás konkrét jele volt annak, hogy a Szentszék folytatni kívánja a diplomáciai kapcsolatok hatvan éve megkezdett útját, bátran keresve a béke új útjait, ahogyan azt Ferenc pápa kérte szeptember 16-án, amikor találkozott koreai hívők egy csoportjával. A találkozón a pápa hangsúlyozta: „Arra kérlek benneteket, hogy fedezzétek fel újra hivatásotokat, mint »a béke apostolai« az élet minden területén… Ez ösztönzést ad nektek arra, hogy útitársakká és a kiengesztelődés tanúságtevőivé váljatok. Ez hiteles tanúbizonyságot jelent arra vonatkozóan, hogy nem a fegyverek erőszakos erejével építjük a jövőt, hanem a közelség gyengéd erejével.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »