Forró Krisztián: a jelölésem nem rólam, hanem a közösségünkről szól

Forró Krisztián: a jelölésem nem rólam, hanem a közösségünkről szól

Forró Krisztián köztársaságielnök-jelöltként az induláshoz szükséges támogatás kétszeresét, azaz 30 ezer aláírást gyűjtött. A Magyar Szövetség elnöke Bárdos Gyulával, a petíciós bizottság elnökével a szlovák parlament épülete előtt sajtótájékoztatót tartott, majd leadták az aláírásokat.

Forró Krisztián emlékeztetett arra, hogy Bárdos Gyula személyében az első magyar köztársaságielnök-jelöltet is üdvözölheti a sajtótájékoztatón. Mint mondta, Bárdos 2014-ben történt indulása, eredménye ma is példamutató.

Valószínűsítette, hogy a választás ismét két fordulóban dől majd el, az első körben szerinte a közösségünk erejét tudjuk megmutatni, ez mutatja majd azt is, milyen súlyunk lesz a második fordulóban.

Hírdetés

Konkrét példaként említette a kettős állampolgárságot, a régiók gazdasági fejlesztése közötti eltéréseket, és a kollektív bűnösség elvét, amelyre hivatkozva napjainkban is történtek földelkobzások.

Forró rámutatott, hogy Szlovákia fejlődéséhez az szükséges, hogy abban mindenki – nemzetiségre való tekintet nélkül – jól érezze magát.

A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva kizárta annak a lehetőségét, hogy visszalépjen a köztársaságielnök-jelöltségtől.

(Oriskó Norbert/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »