Fico szerint Matovič nincs eszénél, nem is tárgyalt az oroszokkal

Fico szerint Matovič nincs eszénél, nem is tárgyalt az oroszokkal

Robert Fico keményen beleszállt Igor Matovič kormányfőbe mai sajtótájékoztatóján. Az egykori miniszterelnök arról beszélt, Matovič nincs eszénél, ráadásul azt is kétli, hogy a kormányfő valaha tárgyalt volna az oroszokkal a Szputnyik-V vakcina ügyében. 

Fico szerint óriási problémát jelent az országnak, hogy a kormány elveszítette minden tekintélyét és esély sincs arra, hogy változás álljon be a folyamatban. A Smer-SD elnöke abban is kételkedik, hogy a kormányfő valaha tárgyalt volna az oroszokkal. 

Fico elmondta, több tízezer ember támogatta már az előrehozott választás ötletét.

Hírdetés

Hogy pontosan mennyi, azt a pártelnök nem árulta el. Fico szerint a kormányfő “hazudott” mikor kétmillió orosz vakcináról beszélt, nincs hivatalos megegyezés és visszaigazolás sincs arról, hogy ez megtörtént volna. 

A volt miniszterelnök szerint a járványügyi szakembereknek nem találkoznia kellene a kormányfővel, hanem megsértődniük annak elhamarkodott és sértő kijelentései miatt.

Fico közölte, kormányváltás nélkül soha nem szerzi vissza az állam a beléhelyezett bizalmat, így az előrehozott választásokért indított aláírásgyűjtés folytatódni fog. Kitért egy néhány nappal ezelőtti esetre is, amikor egy meg nem nevezett kórház belső levelezéséből kiderült, az intézmény nem engedi, hogy a területén aláírást gyűjtsenek ezzel kapcsolatban. Fico szerint ez alkotmányellenes és azt ígérte, az ügyészséghez fordul a levél miatt. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »