FELMÉRÉS: Pellegrini és Korčok fej fej mellett az elnökválasztás hajrájában

FELMÉRÉS: Pellegrini és Korčok fej fej mellett az elnökválasztás hajrájában Mészáros Richárd2024. 04. 02., k – 20:56

Peter Pellegrini (Hlas) és Ivan Korčok államfőjelöltek a pozsonyi Prímási palotában vitáznak.

Az elnökjelöltek vitáját a Markíza TV élőben közvetíti.

A vita várhatóan 70 percig tart, a két elnökjelöltnek pedig húsz perc áll rendelkezésére arra, hogy válaszoljon egy-egy felvetett témára.

Hírdetés

Michal Kovačič, a vita moderátora ismertette a Focus közvélemény-kutató ügynökség Markíza TV számára készített legfrissebb felmérését, amely szerint 

a megkérdezettek 50,8 százaléka Pellegrinit, 49,2 százaléka pedig Korčokot támogatná az elnökválasztás második fordulójában.

Korčok a vitában arról beszélt, egy őt lejárató honlapot és Pellegrininek a kampányhoz használt weboldalát ugyanazok hozták létre. A lejárató holnap forráskódjában arra az ügynökségre utaló fájl szerepelt, amely Pellegrininek a kampányát is szervezi. „Az államnak megvannak a megfelelő szervei arra, hogy ezt kivizsgálják” – mondta Korčok. A Hlas vezetője visszautasította a vádat.

Pellegrini és Korčok az első körben sokáig kerülte a nyílt konfrontációt, de a kampány hajrájára több alkalommal is összecsapnak. A keddi nap kora délutánjára betervezett, Expres Rádióban zajló vita viszont elmaradt: Pellegrini régiós kampánykötelezettségeire hivatkozva mentette ki magát a részvétel alól – a rádió illetékesei szerint még a hétvégén. Egyes, az ellenzéki pártok által megszellőztetett információk szerint viszont a Hlas házelnöke valójában Pozsonyban, egy irodaházban tartózkodott a felvétel idején. 

A hírt frissítjük!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »