Felmérés: Az SaS választóinak két harmada kipenderítené a Sme rodinát a koalícióból

Felmérés: Az SaS választóinak két harmada kipenderítené a Sme rodinát a koalícióból

A JOJ TV számára készított AKO felmérés arra kereste a választ, hogy a koalíciónak ki kéne-e szorítani a kormányzásból a Sme rodinát, amennyiben továbbra is akadályozza a reformok vezetését. A legmarkánsabb eredmény az SaS esetében született.

A felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 44 százaléka úgy véli, a kormánynak meg kéne szabadulnia a Sme rodinától (19 százalék határozottan megszabadulna, 25 százalék inkább megszabadulna). 42 százalék azonban elleni a Sme rodina kiszorítását a koalícióból.

Boris Kollárék kormányból való távozásával leginkább az SaS választói értenek egyet, 65 százalékuk támogatná ezt a végkifejletet, és csak 32 százalékuk utasítaná el.

A Sme rodina választói a kormányból való kilépést egyértelműen elutasítják, 75 százalékuk a koalícióban akarja tudni a pártot, és csak 20 százalék léptetné ki onnan.

Hírdetés

Boris Kollár és a Sme rodina akadályozza a reformok elfogadását, többek között az igazságügyi reform ellen is ágáll, amelyet az SaS-es Mária Kolíková igazságügyi miniszter dolgozott ki. Kollárék vélhetően alkualapnak használják a helyzetet, hiszen az igazságügyi, oktatásügyi és egészségügyi reformok nélkül nem lehet lehívni az uniós újjáépítési alap Szlovákiának járó bő ötmilliárd eurós szeletét.

A Postoj konzervatív napilap infografikája: 

!function(e,i,n,s){var t=”InfogramEmbeds”,d=e.getElementsByTagName(„script”)[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement(„script”);o.async=1,o.id=n,o.src=”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”,d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,”infogram-async”);

Körkép.sk, postoj.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »