Ezért szuperétel a tojás

Ezért szuperétel a tojás

Az egyik legnépszerűbb élelmiszer a tojás: változatosan elkészíthető, olcsó, és számos pozitív egészségügyi hatása van, amelyeket hajlamosak vagyunk elfelejteni a magas koleszterintartalma miatt.

A tojás elengedhetetlenül fontos az agy egészségéhez, nagy mennyiségben tartalmaz ugyanis kolint, B12-vitamint és folsavat, melyek mind lényegesek az idegsejtek megfelelő működéséhez. A várandósok számára különösen lényeges a folsav, mert segít az idegcsőzáródási rendellenességek megelőzésében – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

A tojás a csontoknak is jót tesz, nagyszerű forrása ugyanis a D-vitaminnak, ami a kalciummal együttműködve erősíti a csontjainkat. A kalcium és a foszfor (mely szintén megtalálható a tojásban) segít megakadályozni a csontritkulás kialakulását és segít megőrizni a csontdenzitást.

A tojásban olyan aminosavak és ásványi anyagok (szelén, vas, cink) vannak, melyek helyreállítják a károsodott haj és köröm egészségét, erőssé és egészségessé teszik őket, segítenek a pattanások elleni harcban, tehát összességében megszépítik a külsőnket.

A szem és a látás egészségének megőrzéséhez az egyik legjobb élelmiszer a tojás. A benne található anyagok, mint a lutein és a zeaxanthin védenek az olyan súlyos betegségek ellen, mint a szürke hályog és az időskori makuladegeneráció.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »