EP-választás: bemutatta jelöltlistáját az SaS

EP-választás: bemutatta jelöltlistáját az SaS

EP-választás: bemutatta jelöltlistáját az SaS Kulcsár Péter2024. 03. 01., p – 12:19

Richard Sulík, az SaS elnöke lesz a párt EP-listavetője, a második Eugen Jurzyca jelenlegi európai parlamenti képviselő, a harmadik Vladimíra Marcinková parlamenti képviselő. A párt pénteken mutatta be jelöltlistáját.

A listán Jana Bittó Cigániková parlamenti képviselő következik, majd Karol Galek és Ján Oravec volt gazdasági államtitkárok. A hetedik Simona Čerevková, majd Slavomíra Henčeková, Juraj Krúpa, Miroslav Žiak, Katarína Surmíková Tatranská, Jana Somorovská, Ľudovít Paulis, Ladislav Kuna és Radka Wagingerová következik.

Hírdetés

Sulík leszögezte, szakmai szempontból nagyon erős listát és összeszokott csapatot állítottak össze. „Szakmailag sokkal szélesebb területeket fedünk le, mint korábban. Ebből is látni, hogy az EU sokkal nagyobb szerepet játszik a mindennapi életünkben, mint például 15 éve” – jelentette ki. A listán négy jelenlegi parlamenti képviselő is van, a pártelnök szerint ez másoknak is további lehetőséget jelent. „Úgy gondoljuk, négy komoly szakmai jelöltről van szó, de az esetleg a helyükre lépő parlamenti pótképviselők között is nagyon erős nevek vannak. Mivel ellenzékben vagyunk, úgy döntöttünk, ilyen módon is erősítjük az EP-listát” – részletezte az SaS elnöke.

Szlovákiában június 8-án lesz az európai parlamenti választás, a lakosság 15 EP-képviselőt választ, öt évre. Március 10-ig kell lezárni a jelöltlistákat.i parlamenti választásra június 8-án kerül sor.

1. Richard Sulík
2. Eugen Jurzyca
3. Vladimíra Marcinková
4. Jana Bittó Cigániková
5. Karol Galek
6. Ján Oravec
7. Simona Čerevková
8. Slavomíra Henčeková (OKS)
9. Juraj Krúpa
10. Miroslav Žiak
11. Katarína Surmiková Tatranská
12. Jana Somorovská
13. Ľudo Paulis
14. Ladislav Kuna
15. Radka Wagingerová


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »