Ennek nem fog örülni! A legnagyobb mobilszolgáltató árakat emel!

Ennek nem fog örülni! A legnagyobb mobilszolgáltató árakat emel!

Az elmúlt héten az UPC jelezte, hogy márciustól emeli a szolgáltatásai árát, a zive.sk pedig megtudta, a legnagyobb szlovákiai mobilszolgáltató, az Orange is emelést tervez.

Míg az UPC inkább a kábel- és internetszolgáltatás területén erős, az Orange ma már a telekommunikációs szolgáltatások széles spektrumát nyújtja, így emelése még több embert érinthet.

Az eddig nyilvánosságra került információk alapján az áremelésre március 5-én kerül sor, s a havidíjak néhány euróval növekednek. Tegyük hozzá, közel 2,5 millió ügyféllel rendelkeznek csak a mobilszolgáltatások területén, de az internetes szolgáltatásait és tévés csomagjait is több százezren veszik igénybe.

Hírdetés

A változás pedig mindegyiküket érinteni fogja, hiszen a Go csomagok is megváltoznak, sőt nevet is változtatnak, miközben az Orange azt is kiemelte a zive.sk-nak, hogy közben az adatmennyiségük is növekedni fog, ahogy a letöltési sebesség is. A változás a 15 eurós csomag esetében 1 euró lesz, a 20 eurós csomagnál már 2 euró, a 30 és 40 eurós Go program esetében már 3 euró.

A tévés csomagoknál az áremelkedés 1,9 euró lesz, de az elérhető csatornák száma is gyarapodik, ahogy a vezetékes internet esetében a sebesség növekedik. Mivel a régi és új ügyfelek számára is emelkednek az árak, így az áremelés bejelentését követő 30 napon belül az eddigi ügyfelek büntetés nélkül felmondhatják a szerződésüket, tehát nem kell feltétlenül a vállalat ügyfelei közt maradni.

A nagy kérdés, hogy mennyien döntenek majd az áremelkedés miatt a váltás mellett és miként reagálnak a versenytársak, akik szintén megérezték az infláció hatásait.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »