„Elvettétek az iskolánkat!” – üzenték Niedermülleréknek

„Elvettétek az iskolánkat!” – üzenték Niedermülleréknek

Ismert: hatszáz diák maradhat hoppon, mert a DK-s polgármester egy eredetileg zeneiskolásoknak felújított épületet adott a Freeszfe Egyesületnek.

Ahogyan lapunk is folyamatosan beszámolt, – példáulitt, itt ésitt –  egy eredetileg zeneiskolásoknak felújított épületet kapott a Niedermüller Péter vezette VII. kerülettől a Freeszfe Egyesület.

Hírdetés

A nemrég megalakult egyesület a Damjanich utca 4. szám alatti épületbe fészkelte be magát. A gyurcsányista polgármester büszkén vett részt a megnyitón, erről videó is készült.

Ám van egy kis bökkenő: az ingatlant korábban már odaígérték a Molnár Antal Zeneiskolának, amelynek így 600 diákja maradhat hoppon. Az intézmény megmentése érdekében online petíció indult, de a tiltakozás minden egyéb formában is megnyilvánul.

Elvettétek az iskolánkat!” – ezt a feliratot festették szombaton az előző, fideszes városvezetés által a zeneiskola diákjainak szánt, Damjanich 4. szám alatti épület elé az Origo fényképeinek tanúsága szerint.

„Egy szomorú arcot is festettek az aszfaltra: ismeretlenek ilyen formában tiltakoztak az ellen, hogy Niedermüller Péter DK-s polgármester utcára tett 600 diákot azért, hogy helyszínt biztosítson a politikai csoport aktivistaképző tevékenységéhez” – írja az oldal.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »