Elrajtolt a budapesti járat (Brassó-vidombáki repülőtér)

Elrajtolt a budapesti járat (Brassó-vidombáki repülőtér)

2024. július 2-án reggel 7 óra 55 perckor érkezett meg a vidombáki repülőtérre az első budapesti légijárat, és 8 óra 30 perckor fel is szállt. Ettől kezdve minden kedden, csütörtökön és szombaton bő órányi repüléssel lehet a magyar fővárosba utazni a szomszédos Brassó megyéből, illetve onnan vissza.

A tavaly június 15-én megnyílt vidombáki repülőtér Facebook-oldalán közzétett menetrend szerint a Wizz Air által működtetett budapesti járatok 7,30-kor érkeznek a Barcaságba, és 8,05-kor indulnak vissza Budapestre. A magyar tulajdonú Wizz Air légitársaságnak ez a harmadik vidombáki járata, az első pontosan tizenegy hónapja, 2023 augusztus 2-án Londonba vitte első utasait. Akkor még úgy volt, hogy ősszel indul a budapesti járat is, ám ez elmaradt; idén februárban júniusra harangozták be az első Budapest-Vidombák összeköttetést, ez csúszott át júliusra. A repülőtársaság honlapján elérhető árak szerint a következő napokon fejenként 414 lejért lehet oda-vissza jegyet váltani a budapesti járatra; aki viszont október közepén szeretne utazni, már 260 lejért is vásárolhat menettérti jegyet. Klubtagok számára kedvezmények is vannak.

Hírdetés

Magyarországra az angliai (londoni) és a németországi (dortmundi) járatok után indított gépet Vidombákról a Wizz Air, amely 2023 november 13-a, a Dan Air Bákóba való költözése után egyedüli légitársaságként volt jelen a posztkommunista Románia egyetlen újonnan épült repülőterén, és ez meg is látszott az utaslétszámon: míg az ötvenezredik utasra négy hónapot sem kellett várni, a százezredikre már szinte kilencet (2024 március 10-én köszöntötték). Azóta azonban más légitársaságok is megjelentek az áprilisban még a Wizz Air heti öt járatával működő barcasági repülőtéren: május végétől elrajtoltak az első vakációs járatok (ezek a tavalyi kettő után idén nyolc különböző Földközi-tengeri üdülőhelyre szállítanak utasokat), júniusban pedig a nagyszebeni székhelyű Fly Lili szintén nyolc rendszeres járatával bővült a kínálat.

Így most három európai fővárosba (London, Róma, Budapest), illetve négy németországi városba (Dortmund, München, Stuttgart, Nürnberg), egy olaszországi (Milánó), egy spanyolországi (Barcelona), egy görögországi (Szaloniki) és egy törökországi (Isztambul) nagyvárosba közlekedik rendszeres légijárat Vidombákról. A vakációs járatokkal együtt pedig összesen kilenc országba – Magyarország, Anglia, Németország, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Törökország, Egyiptom és Tunézia – lehet ezen a nyáron repülővel eljutni Vidombákról.

A virtuális irányítású, Aradról működtetett barcasági repülőtér január közepétől napi 16 órán át tart nyitva, a 24 órás szolgálatot 2026-ra ígéri a légi forgalmat felügyelő Romatsa társaság.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »