Marozsán és Fucsovics párosban is kvótás

Marozsán és Fucsovics párosban is kvótás

Marozsán Fábián várja már a salakos meccseket

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton párosban is indulási jogot szerzett a párizsi olimpia tenisztornájára.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (ITF) csütörtökön nyilvánosságra hozta a 172 (86 férfi és 86 nő) olimpiai induló névsorát, melyben az egyéni helyek mellett Marozsán és Fucsovics a páros listán is szerepel.

Hírdetés

Június 10-én dőlt el, hogy mivel Marozsán a 42., Fucsovics pedig az 55. helyen állt az egyéni rangsorban, a helyezésük garantált részvételt jelent alanyi jogon. Mindketten újoncok lesznek az ötkarikás játékokon.

„Nagyon szerettem volna kijutni az olimpiára, jó érzés, hogy tudjuk képviselni a hazánkat” – mondta Marozsán a szövetség közösségi oldalán. „Remélem, tudunk meccseket nyerni, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy ott leszünk. Ami a számomra most lezárult füves pályás szezont illeti, öt egyéni mérkőzésemből egyet tudtam megnyerni, úgyhogy nem volt egy sikeres időszak. Továbbra sem a kedvencem, de bízom benne, hogy tudok fejlődni ezen a borításon is, most pedig jöhetnek a salakos versenyek, benne az olimpiával” – tette hozzá.

A sorsolás július 25-én lesz, az olimpiai teniszversenyek július 27-től augusztus 4-ig tartanak a Roland Garros salakpályáin. Egyéniben 64-es, párosban 32-es a tábla, vegyes párosban pedig 16-os.

Legutóbb, Tokióban ritka balszerencse kísérte a magyarokat: Fucsovics kiutazott, de az első forduló előtt vállsérülés miatt visszalépett, míg Babos Tímea a páros világranglistán elért helyezése alapján kvótát szerzett, és Jani Rékával indult volna, de csípősérülés miatt egy héttel a rajt előtt visszalépett, így Jani sem indulhatott.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »