Ismét terjedőben van a koronavírus Magyarországon

Ismét terjedőben van a koronavírus Magyarországon

Továbbra is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja a 26. naptári héten a mérsékelt koncentráció-tartományban emelkedést mutat; a tendenciát tekintve az ország legtöbb pontján emelkedés látható – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján.

A magyarországi települések közül emelkedés figyelhető meg Békéscsabán, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán, valamint Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén. A többi település mintáit stagnálás jellemzi, csökkenés sehol sem tapasztalható.

Hírdetés

Influenza

Az Influenza A örökítőanyag országos átlagkoncentrációja enyhe emelkedést mutat. A vizsgált területek többségénél – az előző hetekhez hasonlóan – kimutatási határ alatt maradt a szennyvízből detektálható örökítőanyag mennyiség. Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, valamint Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területéről származó minták kis mértékű, de pozitív eredményt adtak – olvasható egyebek mellett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »