Előzetes – A brazilok még soha nem kaptak ki a horvátoktól

Előzetes – A brazilok még soha nem kaptak ki a horvátoktól

A brazil lapok magabiztosak a katari labdarúgó-világbajnokság első negyeddöntője, a horvátok elleni mérkőzés előtt. Pedig az ellenfél az előző torna ezüstérmese… Azt hangsúlyozzák: Brazília még soha nem szenvedett vereséget a horvát csapattól.

A két válogatott eddig négyszer találkozott. Kétszer barátságos találkozón (2005-ben, Splitben, 1-1-re végeztek, 2018-ban, néhány nappal az oroszországi világbajnokság előtt, Liverpoolban 2-0-ra győztek az aranyzöld mezesek), kétszer pedig tétmérkőzésen játszottak.

A 2006-os világbajnokság csoportkörében Kaká góljával nyertek 1-0-ra, 2002 világbajnoka, az egykori aranylabdás egyébként ott van Katarban, a helyszínen követi az utódok szereplését. A 2014-es, hazai rendezésű világbajnokságon a nyitó mérkőzést játszotta a két csapat, Marcelo öngóljával a horvátok vezettek, de aztán Neymar vezérletével a házigazdák fordítottak.

A Lance szerint Tite az Alisson – Éder Militão, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, Lucas Paquetá – Raphinha, Neymar, Vinicius Júnior – Richarlison összeállítást tervezi, azaz ugyanaz tizenegy kezd, mint a dél-koreaiak ellen. Miért is változtatna?

Hírdetés

A horvátok várható összeállítása: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Barisic – Modric, Brozovic, Kovacic – Kramaric, Livaja vagy Petkovic, Perisic.

A horvátok elsősorban Livakovicban, a tizenegyesölőben bíznak. A Vecernji Lista ír arról a kétségről, hogy bírják-e majd fizikailag a már az ötödik mérkőzésüknél tartó, mondjuk így, rutinos horvát sztárok a versenyt a brazilokkal.

Luka Modric vesz majd részt Zlatko Dalic mellett a ma délutáni sajtótájékoztatón, a horvátok kapitánya kulcsfigura lesz a mérkőzésen is. A Real Madrid középpályásának Éder Militao, Rodrygo, Vinícius Júnior is klubtársa a brazilok közül, s augusztus végéig az egyik legfontosabb játszótársa a Madridban Casemiro volt.

Nyitókép: Pedro Vilela/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »