Elfogták a határőrökre támadókat Kárpátalján (Video)

Elfogták a határőrökre támadókat Kárpátalján (Video)

Kárpátalján a Beregszászi Kerületi Rendőrség nyomozói hivatalosan is vádat emeltek a haranglábi illetőségű férfi ellen a határőrökre mért támadása miatt.

A gyanúsított rátámadt a katonára, és testi sérüléseket okozott neki. 

A kárpátaljai rendőrség a közelmúltban vizsgálatot indított a határőrökre mért támadással kapcsolatban. Az eset a beregszászi járási Haranglábon történt.  

Az akkor ismeretlen két férfi megkereste a határőrök által bérelt lakást. Amíg az egyik támadó a ház közelében várakozott, a másik férfi bement a lakásba és megtámadta a katonát, testi sérüléseket okozva neki.  

A rendőrség már azonosította az elkövetőket. Egy 31 és egy 32 éves helyi lakosról van szó.

Hírdetés

A rendőrség megállapította a vádlottak cselekedeteinek motivációját is. A férfiak bosszút álltak az illegális tevékenységük akadályozása miatt.

Néhány nappal korábban ezek a határőrök voltak egy csapat tagjai, akik cigarettát találtak a csempészek rejtekhelyén. Az elkövetők a lefoglalt árukat Magyarországra akarták átjuttatni.  

Február 18-án az egyik támadó ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 345. cikkelye (rendőrtiszt ellen elkövetett erőszak) értelmében hivatalosan is vádat emeltek.  

Ami a másik férfit illeti, ellene magánlaksértés (Ukrajna Btk. 162. cikkelye) miatt indult eljárás. 

A büntetőeljárás részeként a rendőrség nyomozói az elkövetők lakóhelyén folytatott házkutatások során tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek megerősítik a bűncselekményben való részvételüket.

Az ügyben még folyik a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »