Elfelejtheti a felesleges rendelőlátogatást

Elfelejtheti a felesleges rendelőlátogatást

A gyógyszerfelírásra vonatkozó változás több előnnyel is jár.

A Körzeti Orvosok Szlovákiai Társasága (SVLS) szakmai iránymutatást adott ki, amely összefoglalja az gyógyszerfelírással kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket.

„Az SVLS a betegek számára is elkészíti a receptekre vonatkozó szabályok egyértelmű összefoglalóját, hogy a betegek kényelmesen kiválaszthassák a felírt gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket és diétás élelmiszereket közvetlenül a gyógyszertárban, a járóbeteg-rendelők felesleges felkeresése nélkül” – tette hozzá a SVLS slelnöke, Monika Palušková.

Hírdetés

A szociális otthonok dolgozói is a kézikönyvekben olyan információkat találnak, amelyekkel egyszerűsíthetik az ügyfeleik számára a gyógyszerek és orvosi eszközök biztosítását.

Az SVLS iránymutatása válasz az egészségügyi minisztérium által a héten kiadott határozatra, amelyet a gyógyszerfelírás megváltoztatásával kapcsolatos problémák miatt hoztak.

Palušková többek között rámutatott, hogy Szlovákia volt az egyetlen olyan ország, ahol a betegek a rendelők ismételt látogatásával jutottak gyógyszerekhez. „Ráadásul olyan orvosokkal kellett kapcsolatba lépniük, akik nem javasoltak nekik kezelést” – mondta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »