Életét vesztette egy kisfiú Porcsalmán, rendőrségi vizsgálat indult

Életét vesztette egy kisfiú Porcsalmán, rendőrségi vizsgálat indult

Meghalt egy egyéves kisfiú Porcsalmán azt követően, hogy szülei orvoshoz vitték, mert hasmenése volt és sokat hányt. Onnan egy kúp felírása után hazaengedték, másnapra azonban rosszabbul lett, elvitték a háziorvoshoz, aki bár mindent megtett, az egyéves fiú elhunyt.

Az ATV riportja szerint a gyereket a Mátészalkai Kórházban működő, de az intézménytől már független ügyeletre vitték a szülők vasárnap. A kisfiú sokat hányt és hasmenése is volt. Este érkeztek a mátészalkai rendelőbe, ahol beszámolójuk szerint nagyon gyorsan lezajlott a vizsgálat.

Hírdetés

„Bevitte a feleségem, két perc volt az egész és már jött is kifele, meg se vizsgálta az orvos a gyereket. Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva” – nyilatkozta az édesapa.

Az orvos a hányás ellen kúpot írt fel, majd a kisfiúval a szülők hazamentek Porcsalmára. A gyereket másnap az orvosi rendelőben már újra kellett éleszteni, és mentőhelikoptert is hívtak a gyerekhez, de az életét már nem tudták megmenteni – olvasható.

A kisfiú halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani. Az ATV a rendőrségtől azt az információt kapta, hogy vizsgálják a kisgyerek halálának körülményeit. A csatorna kereste a család porcsalmai háziorvosát is, de ő a boncolás eredményéig nem tud mit mondani. A mátészalkai ügyeletet működtető mentőszolgálattól az ügyben egyelőre nem érkezett reakció.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »