Élesedhet a verseny a biztosítók között az ügyfelekért

Élesedhet a verseny a biztosítók között az ügyfelekért

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint érdemben nőtt a verseny a lakásbiztosítók között, a márciusi kampányban jelentős összeget spórolhatnak a családok.

2024 márciusában a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében, amelyről a biztosítók 2024. február 15-ig tájékoztatták ügyfeleiket. A minisztérium szerint a piaci folyamatok már most azt mutatják, hogy a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén, így a családok jelentős kedvezményeket érhetnek el − írja a Portfolio.

A kormány tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára döntött arról, hogy 2024. márciusától kezdődően egy extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hoz létre a biztosítások megújítása érdekében. Így a már meglévő biztosítás évfordulójától függetlenül márciusban is lehetőség nyílik a lakásbiztosítások felmondására és újrakötésére.

Hírdetés

A kormány kötelezte a biztosítótársaságokat, hogy a rendkívüli időszakról február 15-ig tájékoztassák ügyfeleiket, amelynek következtében több millió biztosítási szerződéssel rendelkező lakástulajdonos értesülhetett arról, hogy márciusban ingyenesen lehetősége nyílik meglévő biztosítási szerződését kedvezőbbre cserélni.

A kampányban érvényes díjakat (a minősített fogyasztóbarát termékekét leszámítva) egyébként még nem ismertek, azokat ráérnek március 1-jén meghirdetni, és menet közben tudják akár módosítani is a biztosítók.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »