Egy kicsit cserben hagy bennünket a nyár

Egy kicsit cserben hagy bennünket a nyár

Az egész Kárpát-medencében hűvös lesz.

Hajnaltól ismét elszórtan számíthatunk záporeső, zivatar kialakulására, néhol eső is lehet, majd napközben egyre inkább csak az északkeleti, keleti harmadban eshet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 22 és 28 fok között valószínű, de az északnyugati határszélen 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kontinensünk nagy részén ciklonális hatások érvényesülnek, így mozgalmas, csapadékos az időjárás. Skandinávia felett örvénylik az a ciklon, amelynek hullámzó frontja a Kelet-európai-síkságon át egészen Olaszországig lenyúlik. A front mentén, illetve előterében a meleg, nedves és labilis légtömegben többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, amelyeket lokálisan jelentős csapadék is kísér, helyenként heves zivatarokról is érkezik jelentés. A változékonyságot hozó front mentén, illetve hátoldalán hűvösebb a levegő, a maximumok nagyrészt 25 fok alatt, előterében viszont még mindig a felett alakulnak.

A Kárpát-medence időjárását is az említett hullámzó front alakítja, amely mögött kedden már hűvösebb levegő érkezik, ezzel együtt záporokra, zivatarokra is egyre kisebb számban számíthatunk.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »