Egy hónapja üzemel az új komáromi sürgősségi ügyelet. Ez idő alatt 6200 beteget láttak el

Egy hónapja üzemel az új komáromi sürgősségi ügyelet. Ez idő alatt 6200 beteget láttak el

Pontosan egy hónapja áll a komáromi és környékbeli betegek rendelkezésére az ultramodern sürgősségi ügyelet új orvosi berendezésekkel, technológiával és betegosztályozással. A betegek felvétele, elosztása, kórházi elhelyezése és kezelése, beleértve az akut beavatkozásokat is, jóváhagyott orvosi eljárásokkal összhangban történik, a legjobb európai sürgősségi osztályokhoz hasonlóan. Az első hónapban a kórház több mint 6200 betegnek nyújtott orvosi segítséget.

Az építészetileg két meglévő épület között elhelyezkedő és azokhoz kapcsolódó új épületben röntgent, két szonográfiát és CT-t is találnak a betegek. A sürgősségi osztály feletti 1. emeleten 3 műtő és egy nagy recepció található automatizált betegnyilvántartó rendszerrel. Az új ügyelet legfőbb előnye, hogy a beteg számára minden szükséges kivizsgálás – esetleges beavatkozások, illetve kórházi kezelés – egy helyen elérhető.

Az új ügyelet működésének egy hónapja alatt a legtöbb beteget – csaknem 2500-at – a sebészeti rendelőben látták el. A második legterheltebb részleg a röntgen volt, ahol több mint 1500 embert vizsgáltak meg. Kiválónak bizonyult, hogy külön bejárattal rendelkeznek a mentők és a sürgősségi ügyeletre érkező betegek.

Hírdetés

 „Az új sürgősségi ügyelet megnyitásával teljesítettük egyik nagy ambíciónkat, mégpedig azt, hogy jelentősen növeljük az egészségügyi ellátás és a helyiségek színvonalát, a betegekkel való kommunikációt pedig a harmadik évezred szintjére emeljük. Természetesen találtunk kisebb hiányosságokat is, amelyeket a kórház gyakorlati működésén belül rövid időn belül kijavítunk. Annak azonban nagyon örülök, hogy pácienseink és dolgozóink közel száz százaléka nagyon elégedett az új sürgősségi ügyelet megnyitásával”

– mondta Miroslav Jaška, a komáromi AGEL kórház igazgatója.

(X)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »