Eddig nem tudtuk, hogy mi lesz azzal, aki Pfizer után Modernával oltatja be magát, de most kiderül

Egy zsilvásárhelyi férfit keddre programáltak emlékeztető oltásra, azonban miután eltévesztette a helyszínt és rossz kabinetbe lépett be, a Pfizer után Modernával is vakcinázták.

A férfit azóta megfigyelés alatt tartják, mivel eddig nem végeztek klinikai vizsgálatokat a két vakcina kombinálásával kapcsolatban.

Hírdetés

A zavart az okozta, hogy a férfi azt mondta az ápolónak, hogy az első oltására érkezett, csak később derült ki, hogy nem csak rossz helyen van, de rossz fajta oltást is kapott, hisz olyan oltóközpontba ment, ahol Modernával vakcináznak. A férfi első oltásról szóló állítását azonban az ápoló nem ellenőrizte.

„Reggel, 11.00-kor egy család jött a vakcinázási központba, akiket az egészségügyi szakemberek fogadták: epidemiológiai vizsgálatot végeztek, majd kitöltették a kérdőívet, és a vakcinázási pontokra irányították őket. Ott a feleség belépett a Pfizeres kabinetbe, a férje pedig oda, ahol az első adag Modernával oltottak. A nővér azt mondta, hogy megkérdezte tőle, hogy az első adagot kell-e megkapja, és azt válaszolta, hogy igen. Az ápoló így beoltotta, majd később, amikor kiadták a tanúsítványt, észrevették, hogy az emlékeztetőt a Pfizerrel lett elvégezve” – mondta Narcis Stoian, a Gorj-i közegészségügyi igazgatóság vezetője az Antena 3-nak.

Az egészségügyi minisztérium vizsgálatot végzett a központban, a városi tanács pedig úgy döntött, hogy kivonja az ápolót a vakcinázásból. (antena3/hotnews/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »