Dudás Róbert: Azonnali áfacsökkentésre van szükség, különben nagy baj lesz!

Dudás Róbert: Azonnali áfacsökkentésre van szükség, különben nagy baj lesz!

Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke és az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje Heves 2-es választókerületében online sajtótájékoztatót tartott „Azonnali áfacsökkentést, különben baj lesz!” címmel, ahol három olyan területet emelt ki, amely áfacsökkentést igényel, de ma ebből kettőt leszavazott a Fidesz, az üzemanyag esetében pedig korábban már három alkalommal megtette ezt.

A Jobbik politikusa elmondta, hogy az üzemanyagok áfatartalmát, illetve jövedéki adóját csökkenteni kell, mert nem elvárható az emberektől, hogy ilyen munkabérekkel ilyen magas üzemanyagárak mellett tudjanak dolgozni és élni a mindennapjaikat. Az első javaslatot az ügyben már négy hónapja megtette a miniszterelnöknek, miszerint fagyasszák be az árakat, de csak addig, amíg kidolgozzák annak lehetőségét, hogy csökkentsék az adótartalmát. Ez nem történt meg, újabb 3 hónappal meghosszabbították az árak befagyasztását május 15-ig, ha adót akartak volna csökkenteni, akkor már megtették volna.

A kormány az Európai Bizottságra mutogatott, hogy miért nem tud áfát csökkenteni, de ez nem igaz, mert a lengyelek is megtették ezt, és ezzel jelentős árcsökkenést értek el.

Tipikus fideszes kormányzati intézkedés az árbefagyasztás, hiszen úgy ad, hogy csak látszatintézkedést tesz és nem az államkasszát terheli a kiadás, hanem a benzinkutasokat

– emelte ki a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hírdetés

A Független Benzinkutak Szövetsége ugyanazt javasolja, amelyet Dudás Róbert már négy hónappal ezelőtt javasolt: áfát kell csökkenteni, különben az ország kétezer kútjából akár hétszáz is heteken belül bezárhat, nagyon nagy baj lehet.

Az alapvető élelmiszerek áfájának a csökkentéséről azt mondta a Fidesz a Gazdasági bizottság ülésén a jobbikos politikusnak, hogy nincs itt az ideje. 

Hát akkor mikor van itt az ideje? A statisztikai adatok azt mutatják, hogy 7,4 százalékosos az infláció, de ha kimegyünk az utcára az emberek közé, akkor nem 7,4 százalékot fognak mondani, hanem húsz, huszonöt, harminc vagy akár negyvenet

– érzékeltette a helyzet súlyosságát Dudás Róbert.

Végezetül a tűzifa áfajának a csökkentését sem látja relevánsnak a kormány, ezért ezt a javaslatot is leszavazták, miközben évről évre egyre nehezebben tudják a tűzifát megvenni vidéken. A bizottsági ülésen elmondta ezzel kapcsolatban Dudás Róbert, hogy az önkormányzatok kénytelenek már szelektálni azon emberek között, akik rászorulnak, mert nem kapnak elég fát a szociális tűzifaprogram keretében. Az Egységben Magyarországért programjában benne vannak a megfelelő intézkedések a fideszes látszatintézkedésekkel szemben, amelyeket április 3-a után be fognak vezetni, hogy segítsenek a társadalom minden rétegén.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »