Négy évre elegendő tandíj gyűlt össze Lavu János zenei tanulmányaira

Négy évre elegendő tandíj gyűlt össze Lavu János zenei tanulmányaira

Négy évre elegendő tandíj gyűlt össze Lavu János zenei tanulmányaira Tornyai Bianka2024. 06. 24., h – 14:58 Galánta |

Négy évre elegendő tandíj gyűlt össze adományokból Lavu János számára, aki a nagymácsédi zeneiskolában tanulhat szeptembertől zongora szakon. A nyolcadikos fiú kedvenc műfaja a rap, szöveget ír és zenét is szerez.

A galántai Mosquito bárban tartott év végi záró- és jótékonysági koncertet a Talentino zeneiskola. A dobon, gitáron, ukulelén játszó és énekes növendékek léptek először a rögtönzött pódiumra, majd az est másik felében Takács Bálint, a zeneiskola alapítója, felesége, Takács Brigitta, valamint Szabó Gila Ádám és Lukovics Róbert adták elő Takács Bálint saját és felesége szerzeményeit, valamint néhány instrumentális dalt. A jótékonysági koncert szervezésének gondolata azután merült fel a Takács házaspárban, miután a nagyfödémesi alapiskolában néhány hónappal ezelőtt tartottak interaktív zeneórát, ahol az egyik tanuló, Lavu János kiemelkedő ügyességgel oldotta meg a feladatokat, zenei gyakorlatokat. Kiderült róla, hogy nagyon jó hallása és ritmusérzéke van, a tehetségét érdemes lenne zeneiskolában kamatoztatni. Takács Bálint felkérte zenész ismerőseit, barátait, segítsenek megvalósítani a koncertet, akik szívesen igent mondtak a felkérésre és a bár tulajdonosai is szívesen adták a helyet. A szombat esti program idején megtelt a helyiség és a terasz zenekedvelőkkel, a Talentino növendékeinek családtagjaival, barátokkal. Az adományokból két hónap híján négy évnyi tandíjra való összeg gyűlt össze Lavu János részére. A Talentino kiegészítette a hiányzó pénzösszeget, így az ifjú tehetség négy évig tanulhat a nagymácsédi művészeti alapiskola zongora szakán. 

„Nagyon örülök, hogy tudtunk segíteni és ilyen nagy összeg összegyűlt” – mondta meghatottan a koncert után Takács Brigitta. Férje hozzátette, kis abszolvens, vagyis a négy zeneiskolai fokozat első fokozatát végezheti el a most nyolcadikos fiú. „Kellemesen meglepődtem, nem számítottam egy évnyi tandíjnál nagyobb összegre” – mondta Bálint.

Lavu János saját elmondása alapján hatéves kora óta nagyon szereti a rappet, leginkább Eminem inspirálja. 

Hírdetés

„Amikor a zenével foglalkozhatok, átjár a nyugalom, megszűnik körülöttem minden, csak arra koncentrálok. Egyszer szeretnék befutott zenész lenni, koncerteket adni” 

– árulta el az Új Szónak távlati terveit. Legutóbb Galántán, a Pop Aréna zenei versenyen lépett fel Lavu János, ahol egyedüli rapperként nagy sikert aratott. Dalszövegeit magyarul írja, de megpróbálkozott már szlovák szövegekkel is. Háláját fejezte ki a Takács házaspárnak, amiért megszervezték az adománygyűjtő koncertet és örül annak, hogy szeptembertől a zeneiskolában tanulhat, ahol a négy év letelte után is mindenképpen szeretné folytatni tanulmányait.

A fiút pedagógusai is elkísérték a koncertre. A nagyfödémesi Borsos Mihály Alapiskola igazgatóhelyettese, Svarda Erzsébet kedves és jó gyerekként jellemezte őt. 

„Rájöttünk, hogy nagyon szereti a zenét, ezért próbáljuk ebben támogatni, nagyon örültünk annak, hogy létrejött a koncert. Jánosról el kell mondani, hogy saját dalokat, zenéket ír, nagyon szereti a rappet, de mi örülnénk neki, ha más stílusban is kipróbálná magát. Vannak barátai, akik segítenek neki a zenélésben, bízunk benne, hogy sikeres lehet a zenei pályán” 

– fogalmazott Svarda Erzsébet. Az iskola szeretné abban támogatni a tanulót, hogy minden alkalommal el tudjon utazni Nagymácsédra a zeneiskolába. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »