Két cigány közösség imádkozott együtt Fügödön

Két cigány közösség imádkozott együtt Fügödön

Az encs-fügödi Szent Tamás-kápolnában két cigány közösség imádkozott együtt június 16-án, vasárnap.

Az Encs Fügöd nevű városrészében épült keresztelőkápolnát Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök szentelte fel 2015 novemberében, Szent Tamás apostol, India misszionáriusának tiszteletére.

A Szent Tamás tiszteletére felszentelt kápolnában gyűltek össze idén június 16-án, vasárnap délután a felsőregmeci és a fügödi cigányok, hogy együtt imádkozzanak.

A kápolnát egy helyi asszony, Tulyu Viki mutatta be a vendégeknek, és valószínűleg tudott újat mondani a fügödieknek is, akik közel hatvanan jöttek el, a vasárnap délutánjukat hálaadásra szánva.

Az Itt van az Úr, énekeljünk örömmel! kezdetű dallal nyitották meg a délutáni programot.

Az énekek között Mundér Attiláné beszélt a saját, a családja és a Lipusz Laci atya által vezetett regmeci görögkatolikus cigány közösség életéről.

Hírdetés

Orosz Istvánné, a Miskolci Egyházmegye cigánypasztorációs megbízottja az Úr mindenre és mindenkire irányuló szeretetéről beszélt.

Orosz Istvánné már jó ideje együtt imádkozott egy fügödi családdal, és most az egész közösséggel hálát adtak azért, hogy a harmincéves, nagybeteg, többgyermekes anyuka hazatérhetett a kórházból, sőt részt is tudott venni a kápolnában tartott imádságos programon.

Az imádság résztvevői ezt követően a kápolna udvarán álló keresztnél a (nem hivatalos) cigány himnuszt is elénekelték. „Megáldottál, megváltottál, országodba befogadtál!” – zárult az ének.

Búcsúzóul azt kérték a fügödiek, hogy legyen rendszeresen imádkozás a kápolnában, „hiszen mindannyiuknak van miért köszönetet mondani a Jóistennek, és mindannyiuknak van mit elé tárni, hogy az Ő segítségével oldódjanak meg az élet dolgai”.

Az imádság után hosszasan beszélgettek még a kápolna udvarán.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »