Lezuhant vitorlázó repülőjével, és a kórházban meghalt egy 17 éves lány

Lezuhant vitorlázó repülőjével, és a kórházban meghalt egy 17 éves lány

Vélhetően a turbulencia miatt vált irányíthatatlanná a gép. A lány nagyon súlyos koponya- és lábsérüléseket szenvedett.

Vasárnapról hétfőre virradó éjjel meghalt egy 17 éves lány, aki vasárnap délután lezuhant vitorlázó repülőgépével a dunakeszi repülőtéren. A gép pilótafülkéje szinte teljesen megsemmisült a becsapódáskor, a súlyosan sérült pilótát a tűzoltók szabadították ki – írja a Blikk.

A lap úgy értesült a mentősöktől, hogy a lány több helyen koponyatörést szenvedett és mindkét lába súlyosan megsérült.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a TV2 Tények című hírműsorában elmondta: a fiatal lány életveszélyes sérüléseket szenvedett, ezért már a helyszínen életmentő beavatkozásra volt szükség. A lányt emelt szintű légútbiztosítás után lélegeztetve, mentőhelikopterrel szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét.

Hírdetés

A vitorlázó repülőgép valószínűleg a turbulencia miatt zuhant le, a gép mindkét szárnya leszakadt.

A Blikk információi szerint a lány nem volt tapasztalt pilóta, éppen egy gyakorló repülés során következett be a tragédia. A repülőt csörlővel emelték a magasba, és a leválást követően a lány néhány manővert is végrehajtott a levegőben, majd az említett turbulencia miatt gyorsan kezdett veszíteni a magasságából a gép.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset lehetséges okát és pontos körülményeit.

https://tenyek.hu/embed/48080_17-eves-fiatal-zuhant-le-a-repulogeppel


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »