Drucker: oktatási miniszter vagyok, nem érdeklődöm más poszt iránt

Drucker: oktatási miniszter vagyok, nem érdeklődöm más poszt iránt

Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszter nem kíván más posztot betölteni a kormányban. Hangsúlyozta, hogy a kormányprogram oktatásügyre vonatkozó részének megvalósításáért felel. Drucker Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter távozásával kapcsolatos reakciójáról a TASR hírügynökséget az oktatási tárca sajtóosztálya tájékoztatta.

„A tárcánál 40 projekt megvalósítását indítottunk el, az én feladatom ezek sikeres befejezése, az oktatás javítása és jobb eredmények elérése érdekében” – jelentette ki Drucker.

Dolinková távozásának tényét sajnálattal fogadta, viszont megérti döntésének okait.

Hírdetés

Ugyanakkor azt várta, hogy ezután Peter Kotlár (SNS), a koronavírus-járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztos is lemond. Szerinte Kotlár tevékenysége „mindenről szól, csak nem a járvány alatti intézkedések és az eszközök felhasználásának ellenőrzéséről”.

Dolinková pénteken jelentette be a távozását. Elmondta, nem érzett kellő támogatást az egészségügy javítására irányuló céljai megvalósításához, és a konszolidációs csomagot is bírálta. Peter Kotlárt (SNS), a koronavírus-járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztost álhírek terjesztése miatt bírálta.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »