Húszi televízió: az amerikaiak és a britek légicsapásokat intéztek négy jemeni város ellen

Amerikai és brit légicsapásokat intéztek pénteken az Irán támogatását élvező húszi lázadók kezén lévő négy jemeni város ellen – jelentette a lázadók kezén lévő al-Maszíra televízió.

Az amerikai hadsereg azt közölte, hogy tizenöt légicsapást intézett a jemeni húszi fegyveresekhez köthető célpontok ellen. Az amerikai Középső Parancsnokság szerint a húszik támadó katonai létesítményeit vették célba, de arra nem tértek ki, hogy ezek között voltak-e rakéta-, illetve drónindító berendezések vagy radarállomások.

Amerikai vezetők szerint tucatnyinál több húszi célpont – öt település – ellen hajtottak végre támadást.

Hírdetés

Az al-Maszíra és helyi lakosok szerint Jemen több része ellen intéztek légicsapásokat, így a főváros, Szanaa és Hodeida kikötőváros ellen. A televízió szerint légitámadás célpontja volt Damar város déli negyede, valamint al-Bajda tartomány délkeleti része. Helyi lakosok szerint al-Bajdában előretolt katonai állásokat támadtak.

A húszik november óta megközelítőleg száz támadást hajtottak végre a Vörös-tengeren áthaladó hajók ellen az Izraellel egy éve a Gázai övezetben háborúzó palesztinokkal való szolidaritás jegyében. Két hajót elsüllyesztettek, egy másikat elraboltak, és legalább négy tengerészt megöltek.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »