Drucker: Oktatási miniszter vagyok, nem érdekel más poszt

Drucker: Oktatási miniszter vagyok, nem érdekel más poszt

Drucker: Oktatási miniszter vagyok, nem érdekel más poszt Mészáros Richárd2024. 10. 04., p – 16:36

Tomáš Drucker (Hlas) oktatási miniszter nem akar más posztot betölteni a kormányban, hangsúlyozta, hogy a kormányprogram oktatásügyre vonatkozó részének megvalósításáért felel. Drucker ezzel Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszter távozására reagált.

Hírdetés

„A tárcánál 40 projektet indítottunk el, az én feladatom ezek sikeres befejezése, az oktatás javítása és jobb eredmények elérése érdekében” – jelentette ki Drucker.

Dolinková távozását sajnálja, de megérti döntésének okait. Ugyanakkor azt várta, hogy ezután Peter Kotlár (SNS), a Covid-19-járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztos is lemond. Szerinte Kotlár tevékenysége „mindenről szól, csak nem a járvány alatti intézkedések és az eszközök felhasználásának ellenőrzéséről”.

Dolinková pénteken jelentette be a távozását. Elmondta, nem érzett kellő támogatást céljai megvalósítására és az egészségügy javítására, és a konszolidációs csomagot is bírálta. Peter Kotlárt (SNS), a Covid-19-járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztost dezinformációk terjesztése miatt kritizálta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »