Csodálatos Kárpát-medence címmel nyílt kiállítás

Csodálatos Kárpát-medence címmel nyílt kiállítás

Csodálatos Kárpát-medence címmel, kifejezetten iskolások részére készített roll-upokból álló vándorkiállítás nyílt hétfőn reggel a Selye János Gimnázium első emeleti folyosóján diákok, tanáraik és a gimnázium igazgatója, Andruskó Imre jelenlétében.

Morva Mátyás, az Esterházy Akadémiát működtető Marthos Polgári Társulás projektmenedzsere Gubík László alapító igazgató nevében is köszöntötte a diákokat. Mint mondta, a vándorkiállítást a program partnereként szeptembertől vándoroltatják és már húsz iskolába eljuttatták a Felvidéken, ám a következő tanévig még számos iskolába szeretnék eljuttatni.

Mint mondta, a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány még 2022-ben állította össze a vándorkiállítás anyagát egy erre a célra meghirdetett fotópályázatra beérkezett pályaművekből.

Hírdetés

Hangsúlyozta, a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány feladatának érzi a nemzeti önazonosság megőrzését a magyar történelem eseményeinek és kiemelkedő szereplőinek, illetve a történelmi helyszínek népszerűsítse révén.

Hazafias tevékenységüket fiatalok körében többek között tanulmányi, népdal- és szavalóversenyekkel, közösségépítéssel, pályázatokkal, kulturális, ismeretterjesztő előadásokkal, ifjúságkutatásokkal és iskolai vándorkiállításokkal valósítják meg. A csodálatos Kárpát-medence című fotópályázatuk beérkezett fotóiból iskolai vándorkiállítást hoztak létre, melyet a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósítanak meg.

A 18 roll-up a következő helyszíneket mutatja be: Kárpátalja, Székelyföld, Cserhát, Délvidék, Őrség, Balaton, Felvidék, Zemplén, Bükk, Dunakanyar, Bihar-hegység, Budapest, Erdélyi-medence, Hortobágy, Partium, Őrvidék, Mátra és a Fogarasi-havasok. A kiállítást ezen a héten bárki megtekintheti a gimnázium első emeleti folyosóján.

(Szalai Erika/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »