Csodálatos cirkuszvilág – cirkusztörténeti kiállítás képekben a Vajdahunyad várából

Csodálatos cirkuszvilág – cirkusztörténeti kiállítás képekben a Vajdahunyad várából

A cirkusz világába repíti el a látogatókat a budapesti Városligetben található Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében berendezett rendhagyó időszaki kiállítás. A Vajdahunyad várában a magyar és nemzetközi cirkusztörténet jeles mozzanatai elevenednek fel a kiállítási tárgyak lévén. 

A 15. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál tárlatán láthatóak a magyar artistaművész dinasztiák, különleges artista relikviák és történetek, a hazai világszám produkciók történeti dokumentumai, valamint a cirkuszi képzőművészet és filmművészet jeles alkotásai.

Az időszaki tárlaton nem csupán megtekinthetőek a kiállítási darabok, hanem a cirkusz világához kapcsolódó átélhető élmények is társulnak a kiállított tárgyakhoz. A látogatók kipróbálhatják magukat artistaként, beülhetnek a száz éves körhintába. Filmfelvételeken jeles előadásokat tekinthetnek meg.

A Vajdahunyad várában megrendezett nemzetközi kiállítás célja a cirkuszvilág sokszínűségének bemutatása. A tárlaton régi és jelenkori cirkuszi tárgyak, rekvizitek, kosztümök, fotók, filmek, dokumentumok és azokhoz kapcsolódó személyes történetek, érdekességek és cirkuszi „legek”szerepelnek. A falakat számos képzőművészeti kivitelezésű nagy méretű plakát díszíti.

Hírdetés

A kiállítás nemzetközi résztvevői jeles külföldi gyűjtők és elismert múzeumi szakemberek, akik gazdag cirkuszi gyűjteményeikből válogatnak és szemléltetik saját nemzetük cirkusztörténetét.

A nem mindennapi kiállítás február 29-ig tekinthető meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállítótermeiben.

További részletek a Budapesti Cirkuszfesztivál hivatalos oldalán, valamint a múzeum honlapján olvashatóak.

A szerző felvételei.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »