Bakondi György: a Patrióták Európáért frakció segíthet az illegális migráció megakadályozásában

Bakondi György: a Patrióták Európáért frakció segíthet az illegális migráció megakadályozásában

A Patrióták Európáért európai parlamenti (EP-) frakciójának megalakulásával olyan politikai erő jött létre, amely megakadályozhatja az illegális migrációt érintő negatív intézkedések megszületését – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Bakondi György hozzátette, hogy az új frakció fellép a mezőgazdasági termelőket sújtó intézkedések és a versenyképességet negatív irányba befolyásoló európai intézkedések ellen is.

Emlékeztetett arra: a nemzeti konzervatív, patrióta erők előretörése a júniusi EP-választáson azt mutatta, hogy változott az illegális migráció megítélése az európai országokban.

Bakondi György azt mondta, egyre inkább látható az illegális migráció mögött meghúzódó terv, a politikai és ideológiai célok. Példaként említette, hogy Németországban az illegálisan érkezett migránsok már három év alatt megszerezhetik a német állampolgárságot és ezzel szavazati jogot kapnak.

Nehezen képzelhető el, hogy egy muszlim többség nemzeti, keresztény, konzervatív pártokat támogatna – jegyezte meg.

Hírdetés

Úgy látja, hogy sem az EU tagállamai, sem a Frontex vagy más rendőri szervek nem rendelkeznek olyan információs bázissal és olyan politikai irányítói akarattal, amelyek eredményeképpen „ezeket a bandákat föl lehetne számolni”.

A magyar határon zajló folyamatokról szólva közölte, hogy ott is tapasztalható határsértő mozgás, de annak intenzitása csökkent a tavalyi évhez viszonyítva. Látható, hogy a migráció átterelődött Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Olaszország irányába – emelte ki, hozzátéve, hogy ez a szerb és a magyar rendőrség együttműködésének, valamint a műszaki akadályrendszernek és a jogi határzárnak az eredménye.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: Magyarország az uniós elnökség ideje alatt arra törekszik, hogy bemutassa az illegális migráció valós veszélyeit. Különböző rendezvényeken ismertetik azokat az intézkedéseket, amelyeket a magyar állam évek óta sikeresen alkalmaz a biztonság megvédése érdekében – tette hozzá.

Ha a politikusok szembesülnek ennek pozitívumaival, akkor talán változik az álláspontjuk a migráció kezelését illetőleg – fogalmazott.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »