Az Egyház nem adhatja fel! – A latin-amerikai püspökök kábítószer-ellenes világnapi üzenete

Az Egyház nem adhatja fel! – A latin-amerikai püspökök kábítószer-ellenes világnapi üzenete

Június 26-a, a kábítószer-ellenes világnap alkalmából a Latin-amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CELAM) közleményt adott ki, melyben súlyos aggodalmát fejezte ki a térségben kialakult helyzettel kapcsolatban.

„Az a tény, hogy a kábítószer-kereskedelemnek sikerül beszivárognia az államhatalomba, a rendőrségbe, a fegyveres erőkbe, a médiába, a vállalkozásokba, egyszóval a demokrácia minden intézményébe, és megrontania azokat, súlyos aggodalomra ad okot” – mutat rá a Latin-amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CELAM) sürgető felhívásában, amelyet június 26-a, a kábítószer-ellenes világnap alkalmából adtak közre.

A Fides – az Evangelizáció Dikasztériumának hírportálja – által idézett üzenetben a püspökök aggodalmuknak adtak hangot, hogy ezek révén az illegális tevékenységek révén „bűnrészességet követtek el a pénzügyi rendszerekben, kikerülve az ellenőrzéseket és vizsgálatokat, sőt a kriptovalutákon keresztül decentralizált finanszírozást is alkalmaznak”.

„A kábítószer-kereskedelem elősegíti az államok felbomlását, a jogállamiság felváltását egy másik joggal, a legerősebbek jogával. Ez a nyugati civilizáció összeomlásának jele. Hogy is ne fejeznénk ki aggodalmunkat?” – panaszolják a latin-amerikai és karibi püspökök, emlékeztetve arra, hogy minden élet szent, és arra biztatják az Egyház minden tagját, valamint Latin-Amerika és a Karib-térség népeit, hogy ne adják fel, és továbbra is dolgozzanak az élet védelméért, a hatalom és a pénz fölé helyezve azt.

Hírdetés

A kábítószer-kereskedő hálózatok egyre nagyobb teret nyernek, saját hadseregeket, bandákat és erőszakszervezeteket alakítanak a területek ellenőrzésére. Ehhez járulnak még azok a károk, amelyeket a fiataloknak okoznak, akik életüket vesztik ezen anyagok fogyasztása miatt, valamint a családoknak, akiket ez a fájdalmas valóság megtör.

Két évvel ezelőtt a CELAM létrehozta a latin-amerikai szenvedélybeteg-segítő és függőségmegelőző szolgálatot, „hogy ismét az élet szolgálatába állítsuk magunkat, és hogy egyesítsük a régió összes olyan területét, amely elkötelezett az élet védelme mellett” – hangsúlyozzák a püspökök. A főpásztorok üzenetüket a kábítószer-kereskedelem áldozataiért mondott imával zárják, és kérik az amerikai kontinens védőszentjének, a Guadalupei Szűznek a közbenjárását, hogy áldja meg minden nép életét, és bátorítsa őket, hogy megtalálják a béke útjait, amelyek a teljes élethez vezetnek.

Forrás: Fides

Fotó: CELAM

Kuzmányi István/Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »